сряда, септември 14, 2011

Регистрация на BG домейни register.bg WS superhosting.bg

Тази вечер намерих интересно домейнче за регистрация и реших да го регистрирам в Суперхостинг, до колкото там цената е по-ниска с 10на лева.
Влязох в акаунта си и се започна едно дълго попълване на формуляри.
На последната стъпка, чета че трябва да подписвам документи в офиса на Суперхостинг!!!!
А мен такъв вариант не ме устройва.
И че домейнът ще бъде запазен и до 24 часа ще ми пишат, какво му е състоянието.
Като прочетох всичко това, отидох на Регистър.бг и за 1 мин регнах същия домейн и го платих!
Така, че ако купувате редки и качествени домейни, без основания, то за мен изборът е Регистър.бг.
Бързо, удобно (с цифров подпис), не трябва никъде да се ходи.
Като за мен в случая бързината е от най-голямо значение.

Имайте впредвид, че ако дадете заявка в Суперхостинг, ще чакате 24 часа и ако някой в това време регистрира домейна от Регистър.бг, то угасвате.
Докато Суперхостинг не въведат електронен подпис и моментална покупка на домейна, са ме загубили като клиент за Bg домейните.
Дано на някой този пост му е полезен :)

2 коментара:

SuperHosting.BG каза...

Искаме да уточним, че като акредитиран Регистратор на домейни .BG, имаме договорени с Регистър.БГ преференциални условия за наши клиенти и цена за година е 58,75 лв с ДДС (за сравнение в Регистър.БГ цената за .BG домейн е 70,40 лв с ДДС). До колкото е възможно максимално сме опростили процедурата по регистрация на .BG домейни, като има изисквания, които няма как да бъдат избегнати. За да можем да регистрираме избран от клиента .BG домейн е необходимо или Регистрантът да подпише собственоръчно заявката за регистрация или да упълномощи СуперХостинг.БГ да подпише заявката и да извърши регистрацията на домейна. Документът може да бъде подписан по един от следните начини:
- електронен подпис;
- пред нотариус;
- на място в офиса ни в София, пред акредитиран служител на СуперХостинг.БГ;
Изискванията са такива, за да се направи идентификация на Регистранта, т.е документално да се докаже пред Регистър.БГ, че Регистрантът на домейна е лицето, чийто данни са въведени в заявката за регистрация.
Подробна информация по този въпрос е публикувана в нашата помощна страница:
http://help.superhosting.bg/faq/42_229_bg.html
В случай, че Регистрантът разполага с електронен подпис, разбира се, че не е необходимо да се прави допълнителна идентификация и лично да се посещава нашия офис, за регистрация на желания .BG домейн. Електронният подпис осигурява необходимата идентификация и Регистрантът просто трябва да подпише с него необходимите за документи.
Също така, срокът от 24 часа е посочен като максимален срок, тъй като в някои случаи, попълнените от клиента данни не са коректни и се налага воденето на допълнителна комуникация за уточняване на коректните данни преди да се направи заявката. Също така необходимото време за регистрация на .BG домейн много зависи най-вече от това, с каква бързина клиентът изпълнява процедурата. В повечето случаи времето от конфигурирането на .BG домейна до неговото запазване е по-малко от час.
В момента Регистър.БГ разработват протокол, който ще свързва нашата система с тяхната, с което регистрацията на .BG домейни ще се автоматизира в максимална степен. Клиентите, разполагащи с ел. подпис, ще могат да регистрират .BG домейни директно през нашия сайт, без да се налага да изпращат каквито и да било документи. Така времето за регистрация на .BG домейн през СуперХостинг.БГ ще бъде сведено до няколко минути след заплащането на поръчката.

Unknown каза...

Благодаря за пояснението!
Явно в юзабилитито нещо куца, щом не става ясно веднага, че може да се подпише с електронен подпис.
Можете да помислите за подобрения в тази посока.
Но както писах по-горе, за мен от най-важно значение е бързината на регистрацията.
Не ми се иска заради такъв фактор да пропусна интересен домейн, даже шансът за това да е по-малък от 1%.
Ще следя за развитието на услугата и в момента в който заработи, както трябва, ще я ползвам :)