неделя, юли 29, 2012

За писмата от Гугъл

Предполагам всички знаят за писмата от Гугъл в последно време.
Днес пуснаха подробно обяснение за тези писма.

Но лично за мен (макар, че едва ли някой го вълнува моето мнение и ще промени нещо), тези писма са реакция на чисто безсилие от страна на Гугъл.
Ами, след като знаете за такива линкове, не ги взимайте впредвид (както Яндекс напр.) и готово.
Всички собственици на сайтове непременно трябва да имат акаунт в гугъл уебмастерс и да знаят, какво е това "unnatural links"????
Пълен идиотизъм!
Или да се оправдават с опити за изкуствено влияние на PR?
Това пък е най-глямата простотия, до колкото едва ли някой разумен човек го интересува PR, до колкото няма никакво влияние на SERP-a и е морално остарял показател.
Но за съжаление нямат смелостта да си напишат, "Извинявайте, но сме безсилни пред линковия спам, който взе промишлени размери. А това се отразява на нашите печалби. За това за в бъдеще, няма да слагате никакви линкове (макар, че все още за нас линковете са основния критерий за релевантност и авторитет) и както се казва, покрай сухото гори и мокрото (пишете ни, писма за преразглеждане) и рекламирайте в Адуордс (ние спечелихме около 3 млрд$ от вкарването на Пандата) за да имате посещения на вашия сайт.
Кралят умря (разбирай SEO-то), да живее кралят (разбирай Адуордс).
Ама май си правят сметките без кръчмаря отново (пак мое мнение)  :)

2 коментара:

daoreal каза...

И аз мисля, че цялата работа е заради печалбите от Adwords.
Защо иначе стари, реномирани сайтове ей така се сринаха ? Защото имали купени линкове с еднакъв анчор ? Какво толкова му имаше на качеството на SERP-a, сега да не би да е по-добре ?
Аз си имам принцип - никакви пари за Adwords ! Хубаво е да разберат, че популяризацията на един сайт не започва и не свършва с гугъл.

Пано Кондоянис каза...

SEO-то няма как да умре след като хиляди уебмастери в целия свят печелят предлагайки тази услуга.Може да се трансформира но ще продължи да съществува докато я има и търсачката.