четвъртък, февруари 17, 2011

Hitwise: «Bing е по-точен от Google»

Компанията Experian Hitwise е публикувала изследване, което частично обяснява растящата популярност на Bing и увеличението на дела и на пазара в САЩ за сметка на Google. По данни на Hitwise, Bing дава по-точни резултати при търсенето, отколкото Google.

Цифрите, които са публикувани от аналитическата компания показват, че търсенето в Bing завършва с клик по резултата в 81%, а при Гугъл този резултат е само 65%. И даже да се предполага, че в Бинг търсят по-опитни потребители, които точно знаят, какво търсят и от там е по-голямата "кликабелност" в СЕРП-а, а в Гугъл са по-малко опитни, от там по-лоши запитвания и по-малко търсения, Hitwise твърди, че в Гугъл в 35% от запитванията, резултатите са толкова лоши, че потребителят не минава на нито един сайт, който е показан в СЕРП-а.

1 коментара:

daoreal каза...

Изобщо не ме учудва.
Гугъл вместо да си развиват ядрото на бизнеса, т.е. най-важното - алгоритмите и качеството на SERP, се чудят откъде да смучат пари. То не бяха операционни системи, Android-и, опити да се копира facebook, Earth, Street, Sketchup ... даже не мога да ги изброя.
В момента гледам в ТОП20 по суперконкурентна фраза сайт на несъществуваща фирма - празен без съдържание, само на главната седи нещо от рода на "извинете, но заради икономическата ситуация бяхме принудени да затворим врати". Няма текст, няма нищо ... без коментар.